Driven by Nuffnang

2010-12-30

The few last days here

Posted by Fira Tirona at 11:55 PM
Reactions: 
2 more days before ushering in the new year. Today i felt like i'm at the lowest point of the wheel. Like really low macam lipas yang kena pijak sampai penyek. Yes, expression yang sangat dramatic. Although i was feeling that way, i still managed to habis kan my 1/4 meal at nando's. Tengah makan pun boleh fikir macam2 benda.Oh hari ni lunch kat luar sebab malas nak masak plus dah tak tau dah nak masak ape. Lapar babe, dah la sejuk. Nak pegi makan pun kena jalan to the city center. It's like 20 minutes walk. Sebelum pegi makan pun calories dah burned sebab walking, breakfast pun tak. Dahla badan pun memang sentiasa membakar kalori berlebihan untuk memanaskan badan *hm, faham tak?* haha.



At Nando's. Kulit seperti putih and gebu je since I'm here. Tapi hidung tetap tak mancung. Kalau dah berdarah jawa/india/filipino memang dah tak boleh nk buat ape. Tapi cute gak la, err kot? haha

Right after lunch, i decided to go jalan2 before balik rumah. Suka sangat tengok the people here. From the way they dress to the way they behave. Macam style and ragam ada. The toddlers here plak so comel. Semua pun kena balut ngan baju tebal sebab sejuk. As result, bila diorang jalan pun dah macam style barney atau donald duck berjalan. Terkedek2. Cute gila ok. Dah la putih, mata biru rambut blonde. Agak2 nya kalau aku kawin mat salleh anak aku pun mata dia biru kan. Tapi rambut tak nak la blonde. Nak brunette. Cam Suri, anak Katie Holmes and Tom Cruise. Uishh.. berangan lebih ni. Mat Salleh kat sini pun tak pandang aku kot. Dah ler pendek kan. I'm sure they think that i'm still a school girl. LOL.

Anyway, everytime i go to the City Center, i will always check in kat Primark and Sportdirect.com. Kat Primark barang agak reasonable. The apparel and footwear here agak style and harga pun tak la mahal as compared to Zara, Topshop and all those expensive departmental store. Lagi2 la tengah winter sale ni. Lagi la murah. Just imagine , i got myself a khaki blouse for only
£4 (around RM20). Made in Ireland lagi. Jangan marah k. Kalau pegi Padini Authentics yang Made in Malaysia pun tak boleh dapat quality blouse like that for RM20. Kalau nk RM20 punya blouse kat KL, boleh dapat kat Sg Wang. If you are fortunate enough, you will get a good one, kalau tak, nasib la kan. Sportdirect.com pun best gila kot. I rasa dah byk kali dah aku masuk kedai tu. Kalau tengok balik kt CCTV, memang confirm muka aku ada. Haha. Got myself running stuff kat sana. Memang berbaloi la. "LIKE" ...ha amik kau, macam format dalam FB tu aku bagi. Another store i suka masuk is Office. Bukan office orang pegi keje tu. But it's name of a shoe store. Macam2 brand ada. That's where i got my Purple Tiger tu la. Sangat puas hati

So today, since i rasa macam sedih, i decided to get one more thing at the sports store. Konon2 last kopek la kan. Harap2 last la sebab duit pun dah depleting, oh no!. Masuk je kedai tu terus i pegi ke the running section and i got my self this for
£4.99 (about RM25)


Karrimor Tech Run Cap Ladies

(nak jugak ada color pink tu)

Basically dah lengkap la attire baru untuk tahun depan. Baju baru, tights baru, kasut baru, cap baru. Kasi semangat sket untuk training. Maklumlah dengan gagahnya dah sign up for 21km run. Pegi training pun kena stylo ok baru la vogue. Vogue2 pun, performance haruslah sejajar dengan tahap stylo and voguenya. Tak sabar nk balik KL and start training. Rindu sangat2. Yeke rindu running? Ke rindu orang slalu pegi running tu. Eh..oooppps. :p
Ok la, nak start pack barang balik dalam luggage. Rasanya macam banyak benda plak i beli kan. Ada yang orang kirim, souvenirs untuk rakan2. Hmm, kasut i je dah 3 pasang. Hmm...sumbat je la. Haha. Till next post!


0 comments:

Related Posts with Thumbnails
 

Ramblings and Thoughts of An Urban Yuppie Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare