Driven by Nuffnang

2010-02-26

How to find the perfect shoes

Posted by Fira Tirona at 9:52 PM
Reactions: 
1 comments
Ok, sebelum i cerita pasal the 9 hows to find the perfect shoes. let me cerita sikit about what happened to me semalam. and yes, cerita ni ada kena-mengena dengan kasut. I was at one-utama semalam. Objective utama is to get my one-card changed to to one card-card+. Lepas dah tukar card tu, i decided to just jalan-jalan and check out some new stuff. Err...ok...check out new shoes.Haha. Mula-mula ingat nak masuk kedai Charles and Keith tapi tak jadi. So i pun jalan-jalan la towards Aldo sebab ada signboard shouting "SALE".Heheh. Tapi kan, tak masuk pun sebabkan i i saw another signboard shouting "BARGAIN CORNER.DISCOUNT UP to 70% on selected ALDO shoes.One-card holders get 10% more". Tu diaaaaaa.....Menarik bukan? .

So i masuk la kedai bargain corner tu...Byk gak la kasut on bargains. I didnt mind so much kalau kasut tu dah out of season. JANJI, kasut tu menarik and it suits my feet. Konon-konon dalam hati tak nak la beli kan sebab budget dah disediakan sebab nak beli cute things kat OLDBLOSSOMBOX STORE. So setelah membelek dan men-try kasut-kasut kat sana.I finally settled for a red high-heeled shoe. Price? RM65 after 70%+10% discount! What a steal!. Tercapai gak impian nak beli kasut color merah. Orang cakap, bila mencari memang takkan jumpa. Bila tak mencari, confirm ada punya depan mata.So yeah, itula ceritanya pasal cik fira dengan kasut. Ni pun cik fira dapat berita yang kawan dia ada buat shoe clearance sale. Dah la kasut kat kedai kawan cik fira tu lawa-lawa pls!. *sabar fira sabar*.

OK!
Kembali pada tajuk entry pada malam ni.

HOW TO FIND THE PERFECT SHOES?
*adopted from wikihow.com*

1. Go into the first shoe shop you see and look around. Look for a pair of shoes that you think looks nice.-------------> ini adalah betul, sebab bila cik fira masuk shoe shop and skali pusing nampak takde satu pun yang nampak nice and menarik..then i'll just politely say "Thanks" to the salesperson and then walk out from the kedai :)


2. See how high they are. Consider if you can walk in heels, how comfy they will be, etc.-------> ni pun betul, kalau kasut tu cantek macam mana pun, and kalau kasut tu nampak macam kasut yang Victoria Beckham pakai, jangan la beli la dik oii, nescaya kasut tu akan tersimpan dalam store jer sebab bila pakai kasut tu confirm kaki akan sakit. Trust me. It happened to me byk kali. :P. Penah sampai berkaki-ayam kat shopping mall.HAhah

3. Look at the price, and think about how much you are willing to spend.--------> yes darlings, kena la ikut budget kita yer...tu pasal la cik fira suka cari the best deals for shoes.jadi la pembeli yang bijak, tunggu la bila ada SALE! alah membeli, menang memakai :)

4. If they have passed all of those points, try them on. Walk around in them.------> try la jalan-jalan dalam shoe store tu. lama pun takpe. Shoes must be COMFORTABLE at ALL times especially if u walk a lot.

5. Make sure they fit perfectly. If they rub even a tiny bit, put them back and keep looking. If they are hard to walk in, keep looking.------------------------> kalau rasa your pretty little toes tersepit and rasa macam kasut tu boleh "mengigit". Jangan la beli gak. Sebab akan terjadi juga scene seperti dalam point number 2

6. If they have passed all of these points, look in a mirror and see how they look. Walk and see if you can walk normally and easily in them.-----------> kalau depan mirror, u all rasa macam beyonce takpun lady gaga lepas pakai high heels tu and kalau u all rasa macam johnny depp atau brad pitt lepas try loafers/sneakers tak pun kasut kerja, then fine. but then again. jalan-jalan again to confirm the selesa-ness (ahahahah).

7. Look at the colour. If they are white, will they get scuffed and dirty easily? What are they made out of and will they be easy to clean?-------------> ok, putih memang cun. Akan rasa macam rapper yang cool bila memakai. Personally i love white shoes. Its a great color especially if you to want look on the edge and look fresh. If u beli leather shoes in white, kenalah jaga dengan rapi and if the shoes are made from canvas, then takdehal la. senang jer nak cuci. kalau nk putih lagi gila-gila, tenyeh la dengan kapur kasut.HAhaha.Takdela, tipu la.Macam kasut sekolah la pulak kan.

8. Think about how you'll look in an important situation in front of a cute guy/girl.
----------> betul betul betul (betul la gak kan). Takkan la nk pakai kasut pelik-pelik depan your date kan? Basically, pakai la kasut yang sesuai at the appropriate time and place.Contohnya, takkan la nk pakai high heels bila tgk concert kat stadium? Tak sesuai dik oii, seksi tu memangla. tapi kalau dah berdiri berjam2 kat stadium tu and kalau la concert tu kat ala padang yang coincidentally hari tu hujan and berlecak. Kan dah rosak kasut tu. Tapi kalau nak gak ada DIVA status tu..Go ahead. No one is stopping you. And kalau pegi fine dining, takkan la nak pakai selipar kan (dituju khas pada kaum adam)? Hihihih. :P.


And finally.....


9. If they pass all these 9 criterias, buy them and take pride in wearing your perfect shoes!-------------------------------> oh yes bebeh! Feel the "power" the shoe brings you. Seriously, wearing that perfect shoes will certainly make u feel different about yourselfs.

GOOD LUCK !


with shoes, we travel the world




Babysitter

Posted by Fira Tirona at 10:46 AM
Reactions: 
0 comments
Hari ni tugas cik fira adalah untuk menjaga dua budak comel kepunyaan founder d'taste yang juga merupakan fairygodsister saya.



Maka, perlu beri diorang makan dan minum secukupnya.kalau tak, bila maknya call untuk check, anak perempuan beliau akan complain. -_-'.

Tapi selalunya takde plak yang complain. Sebabnya..


Cik Fira memangla babysitter yang baik!
*angkat bakul sendiri*


Tapi yang pasti, budak-budak ni dah breakfast. Dah tgk DVD ALVIN AND THE CHIPMUNKS sampai 2 kali and now tengah tido. *tarik nafas lega*. Sekarang bolehlah cik fira sambung baca buku ECLIPSE

Sekian :)


p/s: kalau mama budak2 ni baca blog cik fira sekarang ni, tentu kagum.ahahahha ...OK! nak baca buku sekarang!

Gambar-gambar dua budak comel akan di-post malam ni bersama dengan entry baru iaitu tentang ape yang terjadi kepada cik fira semalam.

Selamat menyambut Maulidur Rasul dan Happy holidays!



2010-02-22

Cerita Jualan Cupcake and Muffins di karnival WOW Putrajaya

Posted by Fira Tirona at 1:11 PM
Reactions: 
0 comments
Oh Ma God!


Dah 2 hari..Eh, 3 hari tak update blog. Macam mana la nk update dek non, Akak and sepupu sibuk berniaga kat Karnival WoW Putrajaya Sabtu and Ahad lepas. Walaupun tak hujan, walaupun langit sangat biru (hati haru-biru tatkala menjual cupcake and muffins takot2 tak laku), walaupun banyak artis2 yang lalu depan booth kami (tapi tak stop beli pun *nada hampa*), mak aihhhh!!!. The cuaca was so PANAS i tell you!. Walaupun tak dapat tengok concert malam pertama karnival (hati sebenarnya berkobar2 nak tengok Abang Jamal, Abang M.Nasir, Aizat dan artis2 lain perform), walaupun tak dapat merayap-rayap kat area karnival tu and walaupun dalam masa yang sama dok memikirkan abstract yang perlu dibuat untuk di-submitkan pada Prof hari Rabu ni (ok, bab ni lagi haru-biru), cupcakes and muffins kami dapat juga dijual.


See, the sky was SO blue.


Terima kasih pada yang membeli, terima kasih pada yang datang ker booth (special thanks to my kekasih hati,Ina, Bob,Din, and En Nadzreen) kami untuk bagi support. Kami masih baru dalam arena perniagaan,masih banyak yang perlu dipelajari. Tapi yang pasti, banyak pengalaman yang we all dapat dalam masa 2 hari tu. Ditemani pula dengan parentsku yang sangat supportive and juga anak-anak buah i yang masih belum cecah 5 and 6 tahun. Budak-budak ni siap tolong bagi flyers kat pengunjung yang lalu depan booth kami. Berkat kesungguhan and kecomelan dio orang ni gak la ada orang yang sudi jenguk and minta info lebih pasal D'Taste. Tapi, agak-agak budak-budak ni rasa bosan, depa letak balik flyer, pegi main plak kat "playground kecik" depan booth. Biasa la kan budak2.So, sebagai reward, i treated them with KFC. Happy sangat budak2 tu.


the kids helping out


fresh muffins and cupcakes


owner making her cupcakes looking colorful


flyers and biz cards


the product in packs


yours truly, (ya ampun, muka gelap gila please sebab cuaca sgt terik,nyesal tak pakai sunblock)



Yang penting pengalaman yang ditimba. Mudah-mudahan D'Taste akan berkembang dalam masa akan datang. AMIN! :)

2010-02-18

Karnival WoW Putrajaya 2010

Posted by Fira Tirona at 8:19 PM
Reactions: 
0 comments
Do you have any plans this coming weekend? If no, come over to Putrajaya! There wil be a Carnival going on. Lotsa activities i tell ya!

*ada gaya announcer tak? hihih -_-'*


Pstt psttt.

Singgah la gak kat booth saya (dan sepupu saya) ya? We will be selling cupcakes and muffins during the carnival. Craving for some already? Come over to our booth this weekend!

www.dtaste.blogspot.com


2010-02-17

Grumpy

Posted by Fira Tirona at 8:07 PM
Reactions: 
1 comments
I'm feeling GRUMPY and MOODY today. Why?

STRESS

............................................

dari semalam mengadap SPSS. Analyze data untuk thesis.


Oh the Al-Mighty. Please give me the strength to endure all this. Permudahkan la segala urusan berkaitan thesisku. AMIN..


Semalam beli new shoes pun still tak boleh let go of this feeling. Retail therapy DOES NOT work for me for the time being i guess.

Back to SPSS now. Sekian



2010-02-16

Seronok

Posted by Fira Tirona at 10:18 AM
Reactions: 
0 comments
YEAY!


Terima kasih kepada semua yang singgah di blog saya yang tak seberapa ni malah ada yang dah jadi followers saya.

Terharu



Keep the blogwalking going yaw!

2010-02-15

Kids say the darnenst thing

Posted by Fira Tirona at 9:59 PM
Reactions: 
3 comments
Oh well they really do and this particular 2 year old boy did... Hahah. Comel betul bila teringat anak buah aku tu.Ish Ish


Me: Ziqr! (my nephew yang comel berambut curly tu). Ziqr lukis ape tu?

Ziqr: Jik (as how he call himself.pelat budak umo 2 tahun lebih) lukis....*suddenly in silent mode*. and he came showing his drawing.

Me: Looking at his drawing. It was only a not so straight line. So i asked him la." Ape ni? Ziqr lukis ulat ker?

Ziqr: Jik lukis cacing ar la **ninang ....*bagus budak ni, daya imaginasi sgt tinggi*

Me: I replied."ok...but what is cacing ziqr? *nak test IQ konon2nya*

Ziqr: CACING TU ... *sambil garu kepala*.....CACING TU LALAT LA!

Me: *GELAK GOLEK-GOLEK*

Yer kawan-kawan. cacing tu lalat bak kat ziqr. Oh budak comel kerenting ni, dah la cakap ayat separuh-separuh. U sure have said the DARNEST thing EVER!. Oh but what the heck, I know that you will grow up a fine smart boy. Ninang sayang Ziqr! :)



**footnote: Ninang means GOdmother in Tagalog

Botak+boroi+berduit=hensem and sangat cool?

Posted by Fira Tirona at 7:02 PM
Reactions: 
1 comments
Mengapa dengan title sebegitu pada today's post?

Bukan nak mengutuk, ,mengata tau..but this story really tickles my heart

Earlier today i chatted with a friend of my uncle's and i tell you dia sangat la HOT MAMA walaupun dia dah ada anak tiga. MELETOP gitu tau!. Haha. Anyway, we were chatting about shoe, bags and tempat makan-makan yang best kat area kota damansara. Then keluar cerita pasal dia baru beli hanbag color kuning kat Braun Buffel yang berharga RM1****.** (harga tidak boleh disebut disitu ,haha). And i typed "wow!" secara tiba-tiba bila aunty tu sebutkan harga bag dia baru beli tu.

Ok, stop cerita pasal bag tu. Then i pun dengan selambanya tanya "how's uncle (referring pada hot mama punya hubby), fira tengok uncle maintain gila tak AGED sket pun"

Aunty menjawab: "Uncle dan TUA and GEMOK!"

Both aunty and I: gelak2 sambil letak icon gelak besar kat YM tu :))

Pastu dengan selamba aunty HOT reply balik...

Takpe, sebabkan dia bayarkan bag aunty beli semalam tu..dia HENSEM and COOL

Again.... i replied with that icon tergelak besar kat YM tu.

pAstu i jawab kat aunty HOt balik: Funny la u aunty! (padahal in real life mmg tgh gelak2 besar sebab aunty cakap cenggitu.


Oh aunty, walaupun uncle dah tua gemok and boroi. dia tetap hensem di mata aunty kan?.haha.sebab tu jugak la aunty dapat gak bag yang bernilai rm1****.** tu.

Habis la i kalau aunty tu baca blog i ni..JANGAN MARAH K? PEACE OUT!

p/s: aunty HOT MAMA cakap dia tak jumpa apa-apa kasut yang menarik. betul tu aunty. i second that ;)

2010-02-14

Purple Nokia

Posted by Fira Tirona at 11:13 AM
Reactions: 
1 comments
I was surfing the Nokia website and found this handphone. I fell in love with it straight away because...............................


THE HANDPHONE IS IN PURPLE COLOR! OMG! OMG!



Introducing the new Nokia 6700 slide phone.


0h..such a beauty...



Other available colors are:
Petrol Blue
Pink
Red
Lime
and Raw aluminium.

So nice ok!. Loving the ones in red and lime too.It reminds me about the ipod nono chromatic colors.

Definitely a "I WANT" item for me

Visit http://www.nokia.com.my/find-product/all-phones/nokia-6700-slide for more info about this oh so chic colored phones!

2010-02-13

GONG XO FA CAI!

Posted by Fira Tirona at 9:05 PM
Reactions: 
0 comments
To all celebrating CNY, have a JOLLY good one!.




Will update blog soon with stories about me paying RM5.50 for nasi campur to kids saying the darnest thing!. So stay tuned!




P/s: Pencinta kasut want a RED shoe. CNY mood yaw!.

2010-02-12

Happy 24th!

Posted by Fira Tirona at 3:15 PM
Reactions: 
1 comments
HAPPY 24t BIRTHDAY FAIZ!

(oh how i wished was 24 too.sigghhs...)


To Faiz, if you are reading this.this is for you.

Ehem ehem.....

.............
..............
...............
.................

HAPPY BDAY TO YOU
HAPPY BDAY TO YOU
HAPPY BDAY TO MY JOGGING PARTNER
HAPPY BDAY TO U


heheheheh. :)


Bday boy with his steak and shrimp





blow faiz blow!.hahaha. tapi lilin tak dapat dipadamkan




Yeay! He go his cake!

Bukan main happy dia dapat cake,siap staff TGIF nyanyikan birthday song lagi. Another reason muka happy sebab dapat makan steak and buat-buat lawak with all of us. OMG!, u should see his face yang sangat paranoid sebab takut kena berdiri atas kerusi (it's normal at TGIF if u have to stand on the chair on your birthday). Well, he did not only stand on the chair, but he had to dance (accompanied by a hindustan song played by rizdman's hp).Hahah, so funny!. And the sweetest part is when he gave a speech thanking everyone (especially sha, the bday organizer) who came for his bday. We love you faiz! :). We hoped you had a great time last night

Semoga panjang umur and murah rezeki :).

2010-02-10

How to get paid by nuffnang?

Posted by Fira Tirona at 9:32 AM
Reactions: 
0 comments
It's a question by myself. Not a blog on the steps to be paid by nuffnang. Honestly, I'm stil a bit blur about the payment thingy. I made a blunder by not placing up the code at the proper place (basically i was so noob that i didn't know where to put the codings into my blog.BOO!).Haha. Anyhow, my dear uni mate, budlee showed me the way to letak my coding properly. I was so determined to fixed up my problem that i actually went up to his lab at the faculty and going like "Baz! kenapa i tak boleh letak nuffnang ads coding kat my blog ni?". Nasib baik la ada budlee, kalau tak, entah mana-mana la i will letak the codings. So, yeah, codings placed nicely and terpapar la the ads kat my blog. Not only that, nuffnang changed my status to a Gliteratti member. How nice! *smiles*

Being happy, about that. I was still unsure about how will i get paid by nuffnang. I went on reading other blogs and i stumbled upon this blog site entitled "BoIsAnerd". And paling best at his blogpage ada gambar betty suarez from the series "ugly betty". Sebenarnya, gambar blogger ni diibaratkan dalam office,he's sitting down smiling at his workstation. pastu ada gambar america ferrera hanging on the wall at his workplace. OK, now try imagine. If it's too hard to do so, just click "Nerd boy" at my daily reads column to understand what i mean..

Ooooooookaaaaaaaaaaayyyy, back to the main point. I dropped a comment asking him on the matter at his page after reading his post about being paid by nuffnang. There was so many comments by other bloggers congratulating him on his pay and ada juga ada bloggers yang share their excitement on getting paid as well by nuffnang. So nice!. I wanna get paid too :)


Question is..........How and When will be eligible enough to get paid?.


Say cheese! Hahah. I'm a specky like Betty Suarez too.
(Ish, ish, lari topic plak)

p/s: pencinta kasut hopes to get paid. so she can buy more shoes. No la, so can buy school books :P

2010-02-09

The Desert boots

Posted by Fira Tirona at 12:45 PM
Reactions: 
0 comments

Sarah Jessica Parker wears it too.


I own a pair too. Got it from Clarks



(pics courtesy from clarks webpage)

So, guess which one is mine?. Heheh...

Presenting to you....my clarks "Liberty" Desert boots

The box cute right?...Ok, now go figure which one is mine. :)



Yes! u guessed it right? * u get one cookie* So SAYANG to use it!. To0 pretty.Haha.



P/s: This is only a fraction of the shoe collection.



2010-02-08

For the love of shoes

Posted by Fira Tirona at 9:49 AM
Reactions: 
2 comments
Shoes shoes shoes! I really love shoes. When i go online, the first thing that i do, Eh, no no, the second thing that i would do after checking my email and Fb, is checking out new shoes on various blogshops. And if i go to my fav mall, is the shoe shops that i'll be checking out first. I would be happy if i have the KA-CHINGS! to spend on shoes but i would be very FRUSTRATED if the funds are not "Happy". Haha. I get even MORE FRUSTRATED if, i have INSUFFICIENT FUNDS and the shoes i aimed/saw/happen to see was like ON SALE! or DAMN CUN that i really have to get them at that moment. Sighhh....See what shoes can do to me?.

ANYHOW...

I have so many shoes in mind that i want. Will blog on that one soon. Need to get back to my thesis now. arghhhh...*now calm down fira. think positively. completed thesis=good job=LOTSA SHOES*.Insya-Allah.AMIN :)


P/S: Pencinta kasut is aiming for something new

2010-02-07

A night at Putrajaya

Posted by Fira Tirona at 9:40 PM
Reactions: 
0 comments
NO PEOPLE! i didn't go there to dating2. I was there for the putrajaya night marathon.As promised, I'll update all you readers out there regarding this event. Few minutes back, i googled "Putrajaya Night Marathon". And there you go, ramai kot bloggers yang bercerita pasal marathon ni. Rajin betul bloggers diluar sana memeriahkan event yang sihat ni. Kudos to all bloggers who participated yesterday *applause*.

Myself, along with my bro and dear friend of mine took the 7.7km challenge. Ada 4 category sebenarnya. The 5km, 7.7km, 21km and 42km. Since dah penah try out 5km during the DUKE marathon, i decided to challenge myself in the 7.7KM category. I was so nervous before the run that i felt that my knees was tearing apart.Haha. Seriously, NERVOUS!. Therefore, to not feel that way, i had my Sony MP3 pumping with adrenaline rush songs to make me relaxed. So yeah! Ran 7.7km without stopping although i (and other runners) had to endure three "bukits".OMG! sangat penat please but i had my mind set to finish the run and not trying a bit to stop and walk. I even tried not to be disturbed by others trying to "potong" me but just to enjoy my night run accompanied by the tunes playing by my mp3.

ALAS!. Habis jugak the run. With have been training for the past 1 1/2 months and even though tak menang the cash prizes, I managed to finish my run in 50 minutes and got 195th place and entitle myself with a cert and a finishers medal. But the most important is that i completed the race. I was happy with myself.

Sampai rumah terus terbaring kepenatan. Haha. The tiredness ruled over the hunger. Maka tido la terus. Niat nak makan menjadi mimpi dalam tido jer la. Once again, Big CONGRATS to all participants and winners of the marathon. :)



(certificate of participation and 7.7km finishers medal)


P/s: Pencinta kasut suka berlari. Nasib baik tak berlari guna high heels *giggles*

Putrajaya Night Marathon

Posted by Fira Tirona at 7:28 PM
Reactions: 
0 comments
More about my experience running 7.7KM (actually it was more than 7.7Km)later tonight. So stay tuned for the updates :)

2010-02-05

It's near!

Posted by Fira Tirona at 9:44 AM
Reactions: 
0 comments
The night marathon is tomorrow! Nervous gila ok! Rasa macam nak tercabut kaki aku ni! (over tul, padahal lari pun belum lagi.haha). Mestila nervous o-kay sebabnya esok sure ramai gila runners yang hebat-hebat. The ones that run effortlessly sedangkan aku pulak lari tercungap-cungap macam ikan terkeluar dari tempayan. *again being so dramatic*. Took my running kit yesterday at Putrajaya. Hope i'll just enjoy my run tomorrow and not be too worried about the race. Oh Oh, this even banyak sponsors tau. NtV7 ada, Nestle (bestnya, sure ada milo sejuk yang kita minum time hari sukan sekolah dulu.yum yum), 100+, FymFm pun ada. Macam-macam ada.

So, come join me tomorrow night at Precint 3, Putrajaya. Nak datang jadi cheerleader i pun boleh. Hahahahah.

EH!!!!!!!!!!!
I was suppose to write about my thoughts about my post yesterday kan(trend dulu and trend sekarang)?. I will!. Just stay tuned!

p/s: pencinta kasut kirim kasut baru dari kawan dia dari jepun.

2010-02-04

Trend dulu and Trend sekarang

Posted by Fira Tirona at 10:23 AM
Reactions: 
0 comments


As the title says, i nak be-log pasal trend dulu dan trend sekarang in terms of fashion, the internet usage (ingat tak zaman MIRC dulu? ha, korang mesti ada nickname ala sexy or ala macho to attract other chatters, pastu siap type hye.a/s/l pls an introduction), jenis-jenis sports yang digilai remaja2 dulu and more



OK! i have to STOP here SEBAB ada CLASS! so, stay tuned!. :). BYE!


p/s: pencinta kasut bershopping sakan smlm! but..no shoes yang i berkenan...sob~
Related Posts with Thumbnails
 

Ramblings and Thoughts of An Urban Yuppie Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare