Driven by Nuffnang

2011-02-05

Got Tagged

Posted by Fira Tirona at 12:34 AM
Reactions: 
I should be sleeping at this very time. Tapi tak kenapa la melotot lagi biji mata ni. So dari tadi dok baca2 blog orang. So ter-baca plak blog seseorang jejaka ni. He wrote 25 facts about him.  Pastu dia tag plak kat i. Tapi yang peliknya lepas dah baca 25 fakta pasal dia tu. Ada plak macam sama2 sket. Kebetulan kot. Well, life is full of surprises kan?. So here here goes the 25 facts of me.

1) I'm very emotional. Serious di luar tapi berbunga2 di dalam. kkdg diri ni boleh jadi complicated and complexed
2) I am outgoing and adventurous, suka travel. Sampai my mom suruh i slow down sikit. 
3) I like art and photography. Tak pandai nak lukis tak boleh express kan pendapat dan idea. 
4) I like people who shares the same interest and passion i have. best tau
5) I love the nature. Laut,pantai and pulau2 yang cantek adalah paling favourite
6) My real name is Siti Affira not Fira Tirona. Tapi ramai igt nama betul saya Fira Tirona. Tapi mmg betul la nama Tirona tu. Sebab Tirona tu nama family nenek saya. Her name is Aurora Tirona. She is a Filipino convert
7) I can be paranoid at times. Yes, i can worry too much over unnecessary things
8) Health and nutrition is a my forte. Tapi badan tak hot macam Fergie Black Eyed Peas pun. Tkpela, janji sihat
9) I used to hate running when i was small. But now kalau tak pegi run beberapa hari pun rasa macam dah tak best.
8) Saya suka maka best ;)
9) I love shoes and bags more then i love clothes sebab "with shoes we travel the world"
10) Saya suka bagi kata2 motivasi kat orang. Tapi kekadang diri sendiri tak motivated langsung. Ntah pape
11) I can play the piano. Tapi skill ni perlu diasah semula sebab dah berkarat. 7 tahun tak petik piano tu. Tapi the last time main. Ok la lg. Masih boleh membaca note music dalam buku. 
12). Saya diajar untuk menjadi independent. My dad selalu pesan altho ada pasangan hidup tetap perlu berdikari
13) I like guys yang ada self-vision and motivation. I rasa that traits membuatkan diorang nampak confident. I think that's sexy. haha
14) Tak suka lelaki poyo yang ingat dia yang hebat. 
15) Secretly having a crush on someone (lol)
16) Saya minum 2 liter air sehari. Sihat bukan? Haha
17) Always tell myself that fast food is bad. Tapi kekadang aku bedal gak. Moderation is the key *ceh ceh nk sedapkan hati*
18) Saya nak buka running camp/school in future kalau ada rezeki. Nak educate the young ones on starting to be healthy at a very young age :)
19). Kereta idaman adalah VW Golf GTI. Kalau tak dapat tu, pakai jela kereta CLK purple saya (cute little kelisa) yang dah umo nak masuk 8 tahun dah. 
20) Cakap pasal purple. Purple is my fav color
21) Saya suka observe orang. especially bila duduk dalam bus/ train or mana2 yang ada ramai orang
22) Saya sedang menghabiskan masters. Tapi tak habis2 lagi. Insya-allah it end. Dah tak larat dah ni. Nak kena cari keje. Umo pun dah makin meningkat.
23) Kekadang saya suka buat hal sendiri. Contoh: keluar sendiri, tgk wayang sendiri
24) Oh, i love fashion and styles. Tapi diri sendiri tak la stylo sgt pun. biasa2 je. kkdg cm selekeh pun ada. haha
25) Saya tak suka bau asap rokok. benci. Habis baju semua melekat kat baju/tudung. Katakan tak nak pada rokok ok?

OK, there you go. 25 random facts about me. Personally i think i'm just a simple person je. Nothing special pun. Tapi mungkin special pada mata orang lain kot? Haha. Have a good weekend everyone!


1 comments:

kaki Lari on February 5, 2011 at 8:47 PM said...

wah2..byk same eh..haha

thanks luangkan masa utk tulis benda2 ni ;)

Related Posts with Thumbnails
 

Ramblings and Thoughts of An Urban Yuppie Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare