Driven by Nuffnang

2010-03-06

Misi mendaki Bukit Broga

Posted by Fira Tirona at 8:02 PM
Reactions: 
Bestnya petang tadi hujan. Sejuk sket malam ni. Sejuk sket malam ni?....Tak juga. Berpeluh-peluh cik fira sampai kena gak pasang air-cond.. Cakap pasal hujan, last Thursday cik fira with 3 other friends pegi la hiking kat bukit broga. Plan sebenarnya nak hiking pagi sebab yer la....petang2 kan selalu jer hujan. Tapi disebabkan salah sorang dari rakan2 cik fira tu ada tugas (doctor la katakan). so plan nak hike tu kenalah start waktu petang. Time tu semua pun dah nekad, redah jer kalau hujan petang tu. On the way drive to that place, hati sangat happy sebab cuaca time tu cerah and panas. Happy gila ni tapi bila sampai jer kaki bukit broga tu, cuaca pun ala2 mendung. Tapi cik fira and rakan2 decided tu just hike. Pendek kata kalau hujan pun hujan la kan. The hike to the peak was about 4.8km. Kalau cik fira jogging 4.8km on land memang takde hal sangat la. Tapi 4.8km hiking....mak aihhh!!!. Tercungap-cungap jugaklah.nasib la stamina ok. The place was AWESOME!. We were already 3/4 way to the top and then............................

HUJAN AND KILAT PLS?.*mode hampa*


Hajat di hati memang la nak hike to the top, tapi memandangkan hujan lebat, kilat pulak tu. pastu bawak la pulak camera dlsr, terbantut la hajat. Nak turun balik pulak, lagi satu hal. Disebabkan cik fira tak pakai the appropriate shoes, maka agak restricted my movement. Yelah takut tergelincir. So turun pun sangat la berhati2. Disebabkan hujan gak la tak byk shots yang cik fira amik. Sampai jer kaki bukit, baju semua habis kuyup. Kuyup2 pun, the hike memang best gila. Planning for a next trip there. Next trip, harus sampai to the top of the hill sebab misi pertama 3/4 berjaya jer. Tapi takpe, dapat main hujan. Hahahah :P

Ini Faiz. Gang jogging. Gang hiking. Nasib baik la ada faiz. Kalau tak cik fira confirm dah tergelincir tergolek2 sebab licin. Pendek kata, life saver ku :). *kalau faiz baca blog cik fira ni, confirm kembang hidong*.hakhak


Welcome welcome. Ishh. sibuk betul model tu :P












On the way naik, weather was fine.


On the way down, soaking wet already.




Tetiba rasa macam dalam cerita Sound of the music. "climb every mountain...". Aahah..overacting betul


p/s: misi seterusnya: kena beli apporpriate shoes for hiking la. any ideas where to get them?

1 comments:

amirah mimi said...

if u don't do hiking that much, any sport shoes will do. i was wearing power. (cheap & practical)

Related Posts with Thumbnails
 

Ramblings and Thoughts of An Urban Yuppie Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare