Driven by Nuffnang

2010-03-14

Duit Kopi.

Posted by Fira Tirona at 9:43 PM
Reactions: 
Malam Cik Fira nak tulis blog yang provocative sikit. Bukan Pro-active yer pembaca-pembaca semua. Tapi PROVOCATIVE..

Cik Fira bagi satu senario:


Katakanlah...U all tengah drive tetiba terlupa nak pakai seat belt takpun dok leka bergayut kat handphone time tengah driving. Korang masuk plak satu junction pastu tetiba ternampak POLIS kat depan...HA! CONFIRM la kelam kabut kan? Tapi nasi dah menjadi bubur la kan. Korang plak diminta untuk stop the car at the side of the road. Ape lagi, maka datang la mereka itu ke kereta u all sambil korang buat muka tersengih/kesian kat window kereta korang dengan harapan tak dapat tiket saman berharga RM........... (isi sendiri la eh)...Buat yang takut, amik jer la tiket saman tu.. *melayang duit konon nak beli kasut kat guess*(contoh la kan). Pada yang selamba....akan hulurkan "duit kopi" after a "tawar-menawar session". Altho pada yang selamba yang bagi "duit kopi" memang la lepas cepat plus tak payah bayar the real saman amount kan? Tapi dalah hati...sure korang SUMPAH SERANAH TAK IGT KAN?




Tu takpela, pada yang dapat "lepas" dari dapat tiket saman tu bagus la. Tapi yang tak boleh blah is that Si pemberi saman tu boleh plak statement macam ni...



" NI ("duit kopi" tu) HALAL YER?"

Hm.....boleh ker HALALKAN yang HARAM?....Musykil disini



Kata...

BERSIH, CEKAP AND AMANAH



YEKE TU?......

2 comments:

Pwincess Farina on March 15, 2010 at 1:07 PM said...

benarrrrr...ishh aku slalu amek je tix saman tu..ape la dorang nih..

Pwincess Farina on March 15, 2010 at 1:08 PM said...

benarrrrr...ishh aku slalu amek je tix saman tu..ape la dorang nih..

Related Posts with Thumbnails
 

Ramblings and Thoughts of An Urban Yuppie Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare