Driven by Nuffnang

2010-11-10

Hilang Konsentrasi

Posted by Fira Tirona at 3:30 PM
Reactions: 
Wednesday it is today


*hm ,kalau time degree dulu hari rabu selalunya keluar pegi tengok wayang ataupun main bowling takpun lepak kat rafi sampai lebam*



Macam biasa la, my day will start off with breakfast with the parents.Makan2, borak2, gelak2, pastu kekadang tu boleh macam argue2 sket..tapi lepas tu baik balik..So lepas tu mengadap plak laptop penuh ngn open files untuk buat thesis. Meja plak bersepah ngan printed articles untuk dibuat reference. Jenuh, letih, nyampah, meluat semua ada. Tapi satu je yang menjadi my motivation sekarang


"bersusah-susah dahulu,bersenang-senang kemudian"

yes, saya nak merasa the sweetness of success tu. Tak sabar rasanya. Jiwa hari2 meronta. Tapi takpe, belum sampai tahap meroyan lagi. Tak kisah la orang nak cakap i ni lambat ke, macam siput ke nak siapkan thesis. Tak kisah la, i WILL reach that finish line soon. Ha, macam bila masuk race berlari la, tak kisah la kalau terstop kejap ke sebab nak kena berlari naik bukit takpun stop kejap sebab naik minum air. JANJI sampai finish line.

Ok, tipu la kan kalau i kata kalau ni sangat focus ngan thesis 24 jam kan. Ni pun dah start blog ni pun dah tanda2 hilang konsentrasi. Kononnya otak tepu la kan..Tak boleh nak fikir the ight and strong words to construct a paragraph (ceh, kekadang, sebaris ayat pun terkial2 nak buat). Oh well, i can be a perfectionist at times. Tapi bila draft dah sampai kat tangan Supervisor yang juga Timbalan Dekan Fakulti, takde la perfect mana pun..Dah tu, hantar pun kat perfectionist kan. Sape la kita ni kan. Haihh..Takpe2, but im learning from the best, so harap2 nanti grad pun jadi the BEST jugak la..Mudah-mudahan.AMIN..

Tapi sebenarnya, hari ni i stumbled upon a few blogs yang menarik. I find their blogs very expressive. I love how they write their blogs. Dalam bahasa jiwa bangsa ada, dalam English pun ada. Nama blog pun menarik/unique.Sangat best kot. Tu yang hilang konsentrasi tu.


"Aku
tidak tulis puisi
kerana hidup aku
ialah puisi"

Dari blog: PINTUSUKAHATI


Suka sangat line "kerana hidup aku ialah puisi". Mesti jiwa kental tapi hati lembut orang ni. hahaha. jangan marah eh si blogger post ni. Hidup saya juga seperti anda. Tapi bukan puisi la, tapi dramatic. ;). Another interesting fact about this blog is that it is shared by 9 people. So u get to read blogposts from each 9 of them.


"Aku mahu pergi jauh,
Hilang dalam kelam perlahan-lahan,
Tergelam dalam laut seperti sauh,
perlahan-lahan tanpa di tahan..."


Dari blog: Blog Orang Otak Kosong

Saya mahu pergi jauh. Pergi merehatkan minda. Tiket dah beli yeay!. Haih, blogger blog orang tak kosong, awak nak pegi mana jauh2 tu? hehe


"Budu dan Belacan: busuk tapi sedap"

That's her (Su Anna Joe) blog title. Haha. Tapi betul ape, dua2 pun busuk. Tapi bila dah kena nasi panas damnn! sedap kan? lagi2 kalau ada plak ikan keli bakar and ulam...oh my, yum yum. hihi

Blog yang best utk dibaca. Do visit her blog SU ANNA JOE. A blogger mom, a photographer and she is also stylish!


OK!, idea nak writing dah datang balik! Kembali ke reality!


p/s: rindu power rangers merah

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
 

Ramblings and Thoughts of An Urban Yuppie Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare