Driven by Nuffnang

2011-03-10

sleepless nights

Posted by Fira Tirona at 6:21 PM
Reactions: 
note: 
saya tak merokok dan tak berapa suka minum kopi sebab kadang-kadang kopi buat saya mengantuk. haha


Another round of sleepless nights resumes today as i got THE CALL from my Supervisor's PA earlier today stating that HE WANTED to see me next week with my final chapter. Goyang lutut babe!. Ni pun baru habis betulkan results chapter. Nasib baik la final chapter tu ada la hasil dia sikit masa buat paper to publish haritu so apa yang ada dulu boleh la nak masukkan dalam draft thesis. Tapi serious goyang lutut. Puas dah nangis sebab rasa stress tahap dewa punya. Siap message Jason (rakan seperjuangan under SV yang sama) ngadu nasib. Thank god that Jason was really supportive. Bagus student PhD ni, optimistic sentiasa walaupun dia sendiri stress sebab sampai sekarang tak start buat data collection lagi. Anyway, after reading all his messages i felt calm sebab fikir balik tinggal last chapter je kan? U CAN DO IT FIRA!. Thanks jason for making me feel sane again. Haha. *dramatic*. Haih, kalau buat PhD tak tau la kan. Mmg tobat tak nak buat la kot research2 ni? Hmm, cakap je kan? Kekadang dalam hidup ni yang kita tak nak tu la yang kita akan buat yer tak?. Ok ok, cerita pasal nk buat PhD sangat tak relevent  buat masa ni. 

Disebabkan ini gak, i akan puasa FB kejap. Takde la sampai nak de-activate account sebab kekadang bila kawan2 post info on running ke ape kang tak tahu benda plak. Puasa FB tu maknanya adalah refrain diri dari  kusyuk skodeng page kawan2 sampai leka tak buat keje *kantoi disitu* hahah. So yea, i will stil get notifications on whatever is happening on fb thru my blackberry. So ok, nak meluahkan perasaan je sebenarnya. kalau citer kat my parents confirm la kena lecture and sgt tak sanggup nak dengar. 


Baiklah! Nak sambung menaip. Tapi kejap lagi la sambung. Rasa lapar plak. BYE!


1 comments:

Pengumpul Blog on March 10, 2011 at 6:57 PM said...

sempat makan pulak dia ni. hahahaha. anyway...good luck....

Related Posts with Thumbnails
 

Ramblings and Thoughts of An Urban Yuppie Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare